Menu

Lemon curd

Glutenvrije lemon curd zelf maken

Ingrediënten voor Lemon curd

3 eidooiers
250 ml. water
sap van 2 citroenen
rasp van 2 citroenen
130 gram kristalsuiker
60 gram roomboter
50 gram maizena

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.7 (6 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
02 aug 2018

Hoe maak je Lemon curd

Doe het water, de suiker, de citroensap, de citroenrasp en de maizena in een pannetje en breng dit al roerend aan de kook.
Blijf voortdurend roeren met een garde zodat alle klontjes eruit zijn. Blijf roeren tot het een stroperige massa wordt.
Haal dan de pan van het vuur en roer de koude boter erdoor.
Roer vervolgens de eidooiers er 1 voor 1 door, blijf roeren, anders kan het eigeel stollen.
Nu is de lemon curd klaar voor verder gebruik.

Lekker op brood, bij scones, door de yoghurt of op de lemon curd pie.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.