Menu

Glutenvrije tapenade broodjes

Glutenvrije tapenade broodjes

Ingrediënten voor Glutenvrije tapenade broodjes

Voor het deeg

550 gr glutenvrij wit meel,
7 gram gedroogde gist,
20 ml olijfolie,
40 ml melk op kamertemperatuur,
250 ml water (lauwwarm),
10 gram zout

Voor de vulling

200 gram zwarte olijven,
100 gram groene olijven,
2 gezouten ansjovis filets,
1 tl tappertjes,
Handje verse basilicum

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
20
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

rutgerbakt

Laatste wijziging: 
14 apr 2021

Hoe maak je Glutenvrije tapenade broodjes

Doe het meel in een mengkom. Maak een kommetje in het meel en gooi hier de gist bij. Voeg dan ook de overige ingrediënten toe, zorg er alleen voor dat het zout niet direct in aanraking komt met de gist. Kneed het geheel (eventueel in de keukenmachine).
Maak een bal van het deeg, dek af met een vochtige theedoek en laat het brood 1 uur rijzen op een warme plaats.

Je kunt het brood in een muffinvorm bakken, het kan ook in papieren muffin vormpjes. Vet de muffinvorm in als je deze gebuikt.
Bestrooi je werkblad met glutenvrij meel. Rol het deeg uit tot een dunne lap van ongeveer 3 mm dik en 40 cm lang.
Verdeel de tapenade gelijkmatig over het deeg.
Snijd het deeg in de lengte, de stroken moeten 3 tot 4 cm breed zijn.
Rol de stroken losjes op en doe ze in de muffinvormpjes.
Laat het deeg nu nogmaals 45 minuten rijzen.

Verwarm de over voor op 200 graden.
Bak de broodjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en gaar.
Laat de broodjes even afkoelen en serveer zo snel mogelijk, vers zijn ze het lekkerst!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.