Menu

Glutenvrije focaccia

Glutenvrije focaccia

Ingrediënten voor Glutenvrije focaccia

500 gram glutenvrij wit meel,
14 gram gedroogd gist,
10 gram zout,
8 eetlepels olijfolie,
360 milliliter handwarm water,
Hand vol zware olijven zonder pit,
1 rode ui,
Eetlepel gedroogde italiaanse kruiden,
Grof zeezout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (9 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
16
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
22 apr 2020

Hoe maak je Glutenvrije focaccia

Los de gist op in het water. Voeg het meel, de zout en vier eetlepels olijfolie toe en de helft van de kruiden.
Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Doe bakpapier op een bakplaat en stort het deeg erop, meer met een mes uit tot een opplakte van ongeveer 20 x 30 cm.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Verdeel de olijven en de ui over het brood, druk de olijven een beetje aan.
Besprenkel het deeg met de overgebleven olijfolie. Strooi de overgebleven kruiden en grof zeezout er naar smaak over.

Laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen in een oven op 35 graden.
Doe na een halfuur de oven omhoog naar 220 graden en sluit de oven. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin.
Haal uit de oven, laat even afkoelen en snijd in vierkanten.
Zowel warm als koud lekker!

Reacties

Door JoJo op wo, 11/12/2019 - 10:15
Compliment! Ik maak het altijd bij de soep, lukt altijd.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.