Ingrediënten voor Italiaanse Lasagne
Voor de bolognesesaus
1 winterpeen,
1 ui,
3 teentjes knoflook,
2 stengels bleekselderij,
100 gram doorregen spek (pancetta),
250 gram half om half gehakt,
1 blik gepelde tomaten,
1 eetlepel olijfolie,
1 deciliter rode wijn,
1 glutenvrij bouillon blokje,
zout naar smaak,
peper naar smaak
Voor de Bechamelsaus
75 gram glutenvrij witmeel,
50 gram boter,
750 milliliter melk,
zout naar smaak,
peper naar smaak
Voor de laagjes
250 gram glutenvrije pastabladen,
200 gram geraspte kaas,
100 gram Parmezaanse kaas,
250 gram Mozzarella
Hoe maak je Italiaanse Lasagne
Schrap de winterpeen schoon, pel de ui en het knoflook.
Was de selderij.
Snij alles in hele kleine blokjes.
Snij het spek ook in kleine blokjes.
Doe de olie in de pan en het spek, de groenten, ui en knoflook erdoor roeren een aanbakken. Voeg het gehakt toe en losroeren tot het gaar is.
De tomaten uit blik fijn snijden en samen met de rode wijn en het bouillon blokje een uurtje lekker laten pruttelen.
Dan proeven op smaak en eventueel peper en zouten toevoegen.
De bechamelsaus
Smelt de boter in de pan en voeg in één keer het glutenvrije meel toe. Goed roeren en beetje bij beetje de melk toevoegen.
De saus 10 minuten op een heel laag vuur laten staan en op smaak brengen met een snufje peper, zout en nootmuskaat.
De mozzarella in blokjes snijden.
In een grote, rechthoekige ovenschaal een beetje bechamelsaus gieten.
Daarop de velletjes pasta, bolognesesaus, geraspte kaas, bechamel, mozzarella en weer de pasta velletjes.
Zo ga je door tot alles in de schaal ligt. Je sluit af met een laagje bechamelsaus.
De Parmezaanse kaas erover strooien.
In 40 minuten (de oven zet je op 180 graden) laat je de lasagne gaar worden.
Je tip of commentaar