Ingrediënten voor Glutenvrij pizzadeeg (voor 2 pizza's)
Voor 2 personen
300 gram GV meel,
ongeveer 1 kopje water,
scheutje olijfolie,
beetje zout naar smaak,
theelepel bakpoeder
Hoe maak je Glutenvrij pizzadeeg (voor 2 pizza's)
Meng het meel, zout, bakpoeder, olijfolie en een deel van het water.
(Begin met niet teveel water, je kunt altijd een beetje erbij doen)
Net zolang kneden totdat het een mooie bal is geworden.
Doordat er geen gluten in het meel zitten wordt het niet zo smeuïg als bij normaal meel.
Verdeel direct in twee helften en rol met een deegroller het deeg tot een platte bodem.
(direct aangezien ander het deeg snel uitdroogt is dat later niet te meer doen zonder dat het deeg uit elkaar valt)
Beleg de pizza naar wens.
Bak in de oven op bijvoorbeeld 250 graden (niet alle ovens bereiken deze temperatuur), gebruik dan de hoogste stand en experimenteer met de tijd.
De pizza is in ongeveer 10 minuten gaar.
Reacties
Kan ik deze bodem ook invriezen?
Dat moet wel kunnen.
Welke meel hebben jullie gebruikt?
Wij hebben verschillende soorten geprobeerd, maar komen telkens terug bij het glutenvrije basismeel van Mixwell gebruikt (bloem 101).
Ik kan de oventemperatuur en de baktijdschrift niet vinden. Kun je dit nog bij je notities zetten? Dank!
Hoi Tien,
Wij gebruiken dit deeg meestal in een pizzarette en de temperatuur is daar niet in te stellen.
Bak je de pizza in de oven, zet deze dan hoog mogelijk, 300°C of meer is ideaal. (maar de meeste ovens gaan niet zo hoog).
Het gebruik van een hete pizzasteen kan dan helpen.
Je tip of commentaar