Menu

Tomatensaus voor pizza

Foto glutenvrije tomatensaus voor de pizza

Ingrediënten voor Tomatensaus voor pizza

Gemakkelijk
pakje tomatenpuree in blokjes,

of Iets meer werk
6 grote tomaten,

2 teentjes knoflook,
peper en zout naar smaak,
2 of 3 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd (rozemarijn, basilicum, salie)

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.5 (2 stemmen)
Aantal personen: 
8
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
admin_glutenvrij
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Tomatensaus voor pizza

Doe de tomatenpuree (of snijd de verse tomaten in blokjes) in een pan.
Laat op een laag vuur pruttelen en indikken.
Verse tomaten hebben iets langer nodig om in te dikken.
Af en toe roeren.

Voeg in de laatste 10 a 15 minuten de Italiaanse kruiden en knoflook toe.
Eventueel wat vers gesneden basilicum toevoegen.

Bij verse tomaten eventueel saus met een staafmixer fijn maken.

Laat het afkoelen, voor de beste smaak maak je een paar uur voor gebruik de saus klaar.
Ontstaat er vocht op de saus dan schep ik dat er even af zodat je een zo droog mogelijk saus op de pizza kunt doen.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.