Menu

Focaccia met peer en rode ui

Glutenvrije herfst focaccia

Ingrediënten voor Focaccia met peer en rode ui

Voor het brood
500 gram glutenvrij wit meel,
14 gram gedroogd gist,
10 gram zout,
8 eetlepels olijfolie,
360 milliliter handwarm water,

Voor de topping
1 flinke peer met schil in kleine schijfjes,
1 rode ui (in ringen),
Eetlepel gedroogde italiaanse kruiden,
Grof zeezout,
Paar takjes rozemarijn

Wat vind je ervan?: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
6
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Bezoeker
Laatste wijziging: 
10 nov 2021

Hoe maak je Focaccia met peer en rode ui

Los de gist op in het water. Voeg het meel, de zout en vier eetlepels olijfolie toe en de kruiden.
Mix met de mixer met deeghaken tot een samenhangend deeg.
Doe bakpapier op een bakplaat en stort het deeg erop, smeer met een mes uit tot een opplakte van ongeveer 20 x 30 cm.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Verdeel de peer en de ui over het brood.
Besprenkel het deeg met de overgebleven olijfolie. Strooi als laatste de naaldjes van de rozemarijn en grof zeezout er naar smaak over.

Laat het deeg ongeveer 45 minuten rijzen in een oven op 35 graden.
Doe na een halfuur de oventemperatuur omhoog naar 220 graden en sluit de oven. Bak in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar. Dek het brood af met aluminiumfolie als het brood vroegtijdig donker wordt.
Haal uit de oven, laat even afkoelen en snijd in vierkanten.
Zowel warm als koud lekker!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.