Ingrediënten voor Glutenvrije Quiche bodem
330 gram wit glutenvrij meel,
1 1/2 theelepel droge gist,
snufje zout,
45 gram gesmolten roomboter,
4,5 eetlepels (van een geklutst) ei,
100 gram melk (handwarm)
Hoe maak je Glutenvrije Quiche bodem
Dit recept voor een glutenvrije quiche bodem is goed voor een bakvorm van 28 cm in doorsnee.
Doe alle ingrediënten in een kom en vorm een glad en soepel deeg dat niet meer plakt.
Als het deeg nog wel plakt doe er dan een klein beetje meel bij, niet te veel.
Maak een bol van het deeg. Leg de bol in de vorm en druk het plat met je handen.
verdeel het deeg goed over de vorm. Druk het deeg ook langs de vorm omhoog met je handen.
De bodem is nu klaar om te vullen met de quiche.
Je kunt bijvoorbeeld een glutenvrije quiche Lorraine of een glutenvrije quiche (met zalm) maken.
Baktijd? Die hangt af van de vulling. De quiche Lorraine wordt ongeveer 40 minuten gebakken op 200 graden.
Reacties
wat is 4,5 eetlepels ei
en moet het deeg niet rusten in de koelkast
hi Karin,
Je gebruikt 4,5 eetlepel van een geklutst ei. Het deeg hoeft niet te rusten.
Groet!
Paul
Kan ik het oude basisrecept voor de glutenvrije bodem nog ergens vinden? ( ei, olie, bakpoeder , kwark en bloem). Ben op zoek naar de benodigde hoeveelheid bloem. Alvast bedankt!
Hoi Erica,
Dat heb ik even moeten opzoeken in het archief.
Denk dat je deze zoekt:
150 g.glutenvrij meel,
1 ei,
5 el. olijfolie,
1 tl.bakpoeder,
200 g.magere kwark,
snufje zout
Roer de kwark goed los met het ei en de olie.
Voeg het meel, de bakpoeder en het zout toe. Roer dit stevig door elkaar zodat er geen klontjes meer zijn. Het deel blijft vrij dun en plakkerig.
Doe het deeg met een grote lepel in een bakvorm van 24 cm.doorsnee.
Verdeel het deeg met de lepel over de bodem en druk het deeg ook langs de zijkant van de bakvorm. Nu is de bodem klaar om te vullen.
Verwarm de oven op 200ºC en bak de bodem met gewenste vulling in 40 minuten.
Hoeveel eieren zijn dat ongeveer? Aangezien er 4,5 eetlepel staat.
Hi Manon,
Dat is ongeveer één ei, het hangt van de grootte van het ei af.
Ik krijg helemaal geen mooie deegbal. Het deeg blijft heel korrelig en droog
Dat hebben wij dus ook. Veel te weinig vocht! Heb je het nog opgelost gekregen?
100 gram melk? Serieus?
Ja Evelien, 100 gram melk. Serieus.
Leuk, 100g melk is duidelijk. 1 1/2 lepel gist en 4 1/2 lepel ei, niet echt. Gewicht is altijd gelijk.
Heb je misschien tips voor het vervangen van de melk? (Hier hebben we in het gezin tarwe, soja, gluten melk en noten allergieën)
Je tip of commentaar