Menu

Gevulde paprika's

Glutenvrije Turkse gevulde paprika's

Ingrediënten voor Gevulde paprika's

300 gram rundergehakt,
Bosje verse munt,
Kop witte rijst,
Grote ui (gesnipperd),
140 gram tomatenpuree,
2 glutenvrije runderbouillonblokjes,
12 kleine paprika's (verkrijgbaar in Turkse winkels - kan ook vervangen door gewone paprika's),
(Zelfgemaakte) tzatziki

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.7 (6 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
12
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
03 mei 2020

Hoe maak je Gevulde paprika's

Snipper de ui en hak de munt fijn.
Doe de gehakt, ongekookte rijst, munt, ui en tomatenpuree in een kom en roer alles goed door elkaar.
Verwijder het kapje van de paprika en verwijder de zaadlijsten.
Vul de paprika met het gehaktmengsel.
Verdeel de gevulde paprika's over 2 pannen met daarin een laag water (net onder de rand van de paprikaatjes).
Leg een bouillonblokje in het water van beide pannen.
Breng het water aan de kook en laat de paprika's dan een halfuur op laag vuur staan.

De paprika's zijn nu gaar, serveer de paprikaatjes met (zelfgemaakte) tzatziki!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.