Ingrediënten voor Millionaire's Shortbread (Glutenvrij)
250 gram glutenvrije bloem,
125 gram lichtbruine basterdsuiker,
210 gram ongezouten roomboter,
Snuf zout,
1 blikje gecondenseerde melk,
4 el donkerbruine basterdsuiker,
200 gram melkchocolade,
40 gram pure chocolade (wit kan ook)
Hoe maak je Millionaire's Shortbread (Glutenvrij)
Doe het glutenvrije meel, lichtbruine basterdsuiker en het zout in de keukenmachine.
Voeg 150 gram boter toe, mix het geheel tot een kruimeldeeg.
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de vorm.
Zet de oven op 170 graden en bak de bodem in 20 minuten goudbruin.
Laat de bodem afkoelen.
Smelt de boter in een steelpan.
Voeg de bruine suiker en gecondenseerde melk toe.
Blijf het geheel roeren op laag vuur.
Als alle suiker is opgelost mag het vuur hoger en blijf roeren met een garde.
Breng het mengsel aan de kook, laat het ongeveer 10 minuten koken. Blijf wel goed roeren, anders brandt de karamel aan.
De karamel is af als hij goed is ingedikt.
Giet de karamel op de taartbodem en laat de taart afkoelen (eventueel in de koelkast).
Smelt de melkchocolade au bain-marie.
Giet de chocolade over de karamel.
Smelt ook de pure chocolade au bain-marie.
Garneer de taart met streepjes pure chocolade.
Reacties
Hoe lang zou je de taart kunnen bewaren?
Je tip of commentaar