Glutenvrije boterkoek
Ingrediënten voor Glutenvrije boterkoek
170 gram roomboter (of margarine) op kamertemperatuur,
190 gram glutenvrij witmeel,
135 gram witte basterdsuiker,
1 zakje vanillesuiker,
1 ei
Hoe maak je Glutenvrije boterkoek
Meng de boter in een keukenmachine, of alles met lekker met de hand kneden.
Voeg de basterdsuiker en vanillesuiker toe.
Voeg het glutenvrije witmeel toe.
Voeg 3/4 van het ei toe en hou iets achter voor het bestrijken van de boterkoek.
Doe het deeg in een bakvorm van 22 cm en maak tot een gladde koek met de bolle kant van een lepel.
Ik zet het daarna 1 uur te rusten in de koelkast.
Bak de boterkoek goudbruin in ongeveer 20 minuten op een stand van 160 graden in het midden van een voorverwarmde oven.
De temperatuur verschilt per oven (hetelucht, elektrisch of gas) en kan even uitproberen zijn.
Ik heb in een hetelucht oven het beste resultaat op 160 graden.
Ik weet, het is lastig, maar de boterkoek moet een uurtje of 6 uur afkoelen.
Problemen die je tegen kunt komen bij het bakken van een boterkoek
- Wordt de boterkoek te hard, dan is deze te lang / te heet gebakken;
- Begint het deeg te borrelen, dan is de oven te heet;
Reacties
Je tip of commentaar