Menu

Glutenvrije slagroomtaart

Glutenvrije Slagroomtaart

Ingrediënten voor Glutenvrije slagroomtaart

Voor de cake

150 gram glutenvrij wit meel,
Flinke theelepel bakpoeder,
3 eieren,
150 gram suiker,
2 zakjes vanillesuiker,
Snufje zout,
75 gram gesmolten boter,
2 theelepels citroensap,
Rasp van schil van 1 citroen

Verder nodig

4 zakjes vanillesuiker,
400 ml slagroom,
1 zakje klopvast,
4 eetlepels kwark,
Ongeveer een halve pot aardbeienjam,
Vers fruit (zoals aardbeien, bramen of frambozen),
80 gram amandelschaafsel

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3.9 (29 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
20 mei 2021

Hoe maak je Glutenvrije slagroomtaart

Bak eerst de cake.
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier, smeer de zijkanten in met boter.
Doe de eieren, suiker, 2 zakjes vanillesuiker, citroensap, citroenrasp en zout in een kom.
Mix het goed door elkaar, blijf kloppen tot het een luchtige romige massa is geworden.
Voeg het meel en de bakpoeder toe en mix nog heel even op lage stand tot alles is opgenomen.
Voeg als laatste de gesmolten boter toe.
Doe het deeg in de bakvorm en bak 20 minuten, zet dan de oven op 160 graden en bak nog een kwartier door.
Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen.

Rooster het amandelschaafsel lichtbruin in een droge koekenpan.
Mix 200 ml slagroom, kwark, 2 zakjes vanillesuiker en een half zakje klopvast. Klop tot het mengsel stijf is.
Snijd de cake in twee helften, bestrijk de onderste helft met de aardbeienjam en strijk mooi glad.
Doe dan de helft van het slagroommengsel erover en strijk ook glad.
Snijd 3 aardbeien in kleine stukjes en verdeel deze over de slagroom.
Doe de andere helft weer op de taart en smeer de rest van de room langs de zijkanten.
Druk de geroosterde amandelschaafsel tegen de zijkanten.

Klop nu de overige slagroom stijf met 2 zakjes vanillesuiker en de rest van de klopvast.
Spuit mooie toefjes op de taart en versier met de rest van het fruit.

Reacties

Door Fiona op do, 28/05/2020 - 14:55

De taart is ingezakt tijdens het bakken. Ik heb geel maismeel gebruikt met bakpoeder.
Wat ging er mis?

Door Lynn op do, 28/05/2020 - 16:02

Hi Fiona,

Jammer dat het niet is gelukt maar maismeel is niet geschikt om een (luchtige) taart te bakken, het rijst nl. niet genoeg.
Het is wel geschikt om (in combinatie met een andere meelsoort) brood te bakken, een koekje of tortilla's.
Bij het recept staat ook: glutenvrij wit meel.

Door Majorie op za, 21/11/2020 - 16:48

Welke maat springvorm heb je gebruikt?

Door Carin op zo, 22/11/2020 - 10:57

De vorm die ik heb gebruikt was 24 cm.

Door Wieke op wo, 21/04/2021 - 15:37

Hallo,

Ik wil dit graag maken, maar zag bij de AH alleen gv cakemeel en gv zelfrijzend bakmeel. Wat kan ik het best gebruiken, en hoe verhoudt zich dat tot de rest van het recept?

Door Lynn op zo, 25/04/2021 - 11:54

Hi Wieke, met het glutenvrije meel van de AH hebben wij geen ervaring. Zelf gebruiken wij het witte meel van Mixwell voor al onze recepten. Misschien lukt de cake ook met het glutenvrije zelfrijzend bakmeel, je hoeft dan geen bakpoeder meer toe te voegen. Bak se!

Door Clarina op wo, 19/05/2021 - 11:37

Hai, ik zie dat je na 20 minuten de over terug moet draaien naar 16 graden. Klopt dat of moet dat 160 graden zijn?

Door Paul op do, 20/05/2021 - 10:00

Je hebt gelijk, de oven moet natuurlijk op 160 graden, dank je wel!

Door Rosemarie op do, 10/08/2023 - 23:19

Hoi Fiona,

Ik heb het juiste mewl gebruikt. Maar misschien klopt mijn uitwerking van je recept niet. Het beslaglaagje was echt superdun, maar een paar centimeter. De cake is dan ook amper gerezen. Hoort de beslaglaag zo dun te zijn??

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.