Menu

Frambozen Cheesecake

Glutenvrije frambozencheesecake met mascarpone

Ingrediënten voor Frambozen Cheesecake

240 gram glutenvrije brosse koekjes,
70 gram roomboter,
50 gram witte chocolade,
250 gram diepvriesframbozen,
125 gram verse frambozen,
250 gram mascarpone,
5 blaadjes gelatine,
50 gram witte basterdsuiker

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.3 (7 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Frambozen Cheesecake

Maal de koekjes tot kruimels, smelt de boter en roer de kruimels erdoor. Doe het kruimelmengsel in een taartvorm en laat hard worden.
Smelt de chocola au bain marie of in de magnetron (langzaam anders wordt de chocola hard) en smeer de gesmolten chocola over de koekjesbodem, laat ook dit hard worden.

Maal de ontdooide diepfriesframbozen fijn in een keukenmachine en roer de mascarpone en de witte basterdsuiker erdoor. Leg de gelatine een paar minuten in koud water, laat drie eetlepels water heet worden in een steelpannetje, knijp de gelatine uit en laat de gelatine oplossen in het water. Roer het gelatinemengsel goed door het framozenmengsel. Giet dit mengsel op de taartbodem en zet de taart minstens twee uur in de koelkast.

Versier de taart met de verse frambozen.

Reacties

Door Isa littink op wo, 01/04/2020 - 12:29
Hoelang is deze taart houdbaar? Ik wil deze vandaag gaan maken voor mijn moeder want die is morgen jarig
Door Paul op wo, 01/04/2020 - 12:35
Hi Isa, leuk dat je deze taart voor je moeder wil gaan maken! Dat kun je vandaag prima doen. Gekoeld is een dag of drie geen probleem. Veel plezier met het bakken en met het geven.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.