Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Wat is coeliakie (glutenintolerantie / glutenallergie)

Coeliakie (ofwel een intolerantie tegen gluten) houdt in dat je darmen geen produkten verdragen die tarwe-eiwitten bevatten (tarwe, rogge, haver, gerst, spelt en kamut).

Een glutenvrij dieet moet derhalve geheel vrij zijn van tarwe. In Nederland hebben ongeveer 1 op de 100 mensen last van coeliakie. Sommige coeliakiepatienten mogen ook geen melkprodukten en volgen daarbij een lactosevrij-dieet.

Hoewel soms wel zo genoemd - glutenallergie - is het geen allergie.

Wat is coeliakie (glutenintolerantie / glutenallergie)

Reacties

Coeliakie is een auto-immuumziekte.
Gluten zitten niet alleen in tarwe, maar ook in andere graansoorten. Het dieet moet daarom niet alleen vrij zijn van tarwe.. Haver bevat van nature geen gluten maar door het verwerkingsproces kan het wel ‘besmet’ worden met gluten.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.