Menu

Notentaart met Karamel (glutenvrij en makkelijk)

Foto glutenvrije notentaart met karamel

Ingredi├źnten voor Notentaart met Karamel (glutenvrij en makkelijk)

250 gram glutenvrij bloem,
200 gram lichtbruine basterdsuiker,
Snuf zout,
1 tl amandelaroma,
225 gram ongezouten roomboter + boter om in te vetten,
100 gram Zeeuwse keukenstroop,
300 gram notenmix

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.8 (8 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
13 mrt 2020

Hoe maak je Notentaart met Karamel (glutenvrij en makkelijk)

Doe het glutenvrije meel, amandelaroma, 125 gram suiker en het zout in de keukenmachine.
Voeg 150 gram boter toe, maal tot een kruimeldeeg.
Vet de bakvorm in en verdeel het deeg over de vorm.
Bak de taart op 170 graden in 20 minuten goudbruin.
Laat daarna een halfuur afkoelen.

Doe de stroop en de rest van de suiker en boter in een pan en breng aan de kook.
Laat daarna 5 minuten zachtjes koken.
Vervolgens mag de notenmix erdoor geroerd worden.
Schep het mengsel dan in de taartvorm.
De taart mag dan nog voor 10 minuten in de oven op 170 graden.

Hoe moeilijk het ook is, de taart moet nog zeker 4 uurtjes afkoelen!

Misschien vind je dit ook lekker: 

Reacties

Door Helen op do, 12/12/2019 - 11:41
WOW! Erg lekker, dit is onze favoriete taart geworden!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.