Ingrediënten voor Glutenvrije pasta bolognese
500 gram rundergehakt,
125 gram spekreepjes,
2 teentjes knoflook,
2 uien,
1 winterpeen,
5 tomaten,
3 stengels bleekselderij,
1 bouillonblokje,
Peper en zout,
Blik tomaten,
100 gram zwarte olijven,
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden,
600 gram glutenvrije pasta
Hoe maak je Glutenvrije pasta bolognese
Bak de spekjes, gesnipperde uien en knoflook in 5 minuten.
Voeg de gehakt toe en bak weer 5 minuten.
Snijd intussen de winterpeen en tomaten in blokjes, snijd de bleekselderij 1 keer door in de lengte en snijd deze in kleine reepjes.
Voeg de groente toe, bak nog een paar minuten.
Voeg de zwarte olijven toe.
Doe het blik tomaten erbij, het bouilonblokje en de gedroogde kruiden.
Laat nog ongeveer een half uur zachtjes pruttelen, breng zo nodig op smaak met peper en zout.
Kook de pasta volgens de verpakking.
Kan als basis worden gebruikt voor lasagne.
Je tip of commentaar