Menu

Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

Glutenvrije kibbeling

Ingrediënten voor Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

1 kilo kabeljauw of koolvis,
200 milliliter melk,
125 gram glutenvrije witmeel,
1 ei,
Beetje peper en zout naar smaak,

Voor de zelfgemaakte viskruiden:
1 theelepel uienpoeder,
1 theelepel zwarte peper (versgemalen),
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel paprikapoeder,
½ theelepel cayennepeper,
½ theelepel gemberpoeder,
½ theelepel zeezout

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.8 (17 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
21 mrt 2021

Hoe maak je Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

Voor 5 personen kibbeling gebruik ik een kilo kabeljauw. Je kunt ook witvis gebruiken.

Snij de kibbeling in stukken van ongeveer vier centimeter. Bij mijn visboer koop ik kant en klaar gesneden stukken kabeljauw. Het voordeel hiervan is dat deze al schoongemaakt en je dus de graat er niet meer uit hoeft te halen. Meng de melk, het glutenvrije meel, ei, peper en zout tot een glad mengel.

Haal de kabeljauw door het kibbelingbeslag en laat een beetje uitlekken. Bak de stukken goudbruin in de frituurpan op een temperatuur van 180 graden. Pas op dat je niet teveel vis tegelijk in de frituur doet, anders plakken ze aan elkaar vast. Maak je gebruik van een frituurpan met een mandje, dan is het opletten dat de kibbeling niet aan het mandje vastplakt.
Als dit toch gebeurt moet je de vis gelijk even losmaken met een vork.

Meng voor de viskruiden alle kruiden door elkaar. Zelf strooien wij de zelfgemaakte viskruiden na het bakken over de kibbeling. Je kunt de kruiden ook al door het beslag mengen.

Lekker met een frisse salade en patatjes of aardappelkroketjes.

Reacties

Door Ties op za, 20/03/2021 - 17:06

Zou fijn zijn als aangegeven zou worden hoe lang ze in de olie moeten. Ga het dan maar op gevoel doen

Door Lynn op zo, 21/03/2021 - 15:08

Hoi Ties,
Het is de bedoeling dat je de vis bakt totdat deze goudbruin is. Bij ons duurde dit 4-5 minuten. :)
Groetjes Lynn

Door José op vr, 02/04/2021 - 18:41

Is de stukken kabeljauw eerst met de viskruiden laten marineren ook een optie?

Door Paul op di, 06/04/2021 - 08:52

Hebben wij zelf niet geprobeerd, maar zou waarschijnlijk wel kunnen.
De olie is daarna niet meer te gebruiken, maar dat is zonder bakken met de viskruiden ook meestal het geval.

Door Jacqueline op zo, 11/04/2021 - 22:06

Echt Súper!
Heb ze in de wokpan. Met zonnebloemolie gebakken.
Ook de niet glutenvrije kleinkinderen en wijzelf vonden ze heerlijk!!
Dit recept is een blijvertje bij ons!

Door Paul op ma, 12/04/2021 - 08:51

Dank je wel voor de fijne woorden! Dat is mooi om te horen!

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.