Ingrediënten voor Sinaasappelmousse
Rasp van 1 flinke sinaasappel
2 blaadjes gelatine
90 ml. verse sinaasappelsap
250 ml. slagroom
65 gram suiker
80 ml. yoghurt of magere kwark
Hoe maak je Sinaasappelmousse
Leg de gelatineblaadjes in koud water.
Breng de sinaasappelsap met de rasp en de suiker in een steelpannetje aan de kook. Zet het vuur zacht.
Knijp de gelatineblaadjes uit en roer door de sap. Blijf roeren tot alles goed is opgelost.
Laat een poosje afkoelen. Roer dan de yoghurt erdoor.
Laat nu snel afkoelen in een bak met koud water, af en toe roeren.
Klop intussen de gekoelde slagroom stijf.
Als het sinaasappel-yoghurtmengsel goed is afgekoeld en wat is ingedikt kan de slagroom erdoor worden gespateld.
Vul glazen coupes met de mousse en laat nog twee uur opstijven in de koelkast.
Je kunt de sinaasappelmousse ook gebruiken als vulling voor de glutenvrije luchtige taartbodem.
Je tip of commentaar