Ingrediënten voor Glutenvrije limoentaart (zonder oven!)
250 gram glutenvrije koekjes,
120 gram roomboter,
4 limoenen,
1 blikje gezoete gecondenseerde melk (397 gram),
300 ml slagroom,
Eventueel een extra limoen en slagroom voor de garnering
Site Onno Kleyn
Hoe maak je Glutenvrije limoentaart (zonder oven!)
Smelt de boter in een pannetje en maal de koekjes tot kruimels in een keukenmachine.
Voeg de koekkruimels toe aan de boter en roer tot een smeuïge massa. Druk het mengsel in een bakvorm van 20-22 cm. breed. Maak de rand iets hoger.
Zet minimaal 10 minuten in de koelkast.
Borstel de limoenen schoon onder de warme kraan.
Rasp het groen van de schil. Pers de limoenen uit.
Roer de rasp, de ongeslagen slagroom, de limoenrasp en de gecondenseerde melk door elkaar met een pollepel.
Binnen een paar minuten wordt het mengsel dik.
Giet het romige mengsel op de koekbodem en zet minimaal een uur in de koelkast.
Garneer met een dot slagroom.
De bodem is ook lekker met glutenvrije chocoladekoekjes, gebruik dan wel wat minder boter!
Reacties
Ongelooflijk zonder bakken. Heerlijke frisse taart zeg!
Zou je er ook een scheutje lemoncello door heen kunnen doen en zo ja hoeveel?
Heb het zelf nog niet geprobeerd, maar dat ga ik zeker doen!
Een borrelglaasje Limoncello lijkt me om te proberen eerst voldoende.
Je tip of commentaar