Menu

Romige knolselderij-paddenstoelen soep

Ingrediënten voor Romige knolselderij-paddenstoelen soep

1 knolselderij,
800 milliliter bouillon (runder of bospaddenstoelen, tablet), let op! glutenvrij?,
125 gram magere spekjes,
300 gram paddenstoelen seizoensmelange,
125 milliliter slagroom

Waardering: 
Gemiddeld: : 3 (2 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

allerhande

Laatste wijziging: 
09 dec 2019

Hoe maak je Romige knolselderij-paddenstoelen soep

Snijd de knolselderij in blokjes. Breng met de bouillon aan de kook. Laat op laag vuur zachtjes 15 minuten koken.

Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de spekreepjes uit. Neem uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Laat het bakvet in de pan. Bak de paddenstoelen in de pan op hoog vuur in 4 minuten bruin.

Neem de pan met knolselderij en bouillon van het vuur en pureer tot een egale soep met de staafmixer (of keukenmachine). Voeg de helft van de paddenstoelen en de slagroom toe en verwarm de soep nog 3 minuten. Schep in 4 kommen en verdeel de rest van de paddenstoelen en de spekjes erover.

Lekkerk met kaasstengels (recept op deze site te vinden)

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.