Menu

Kaasstengels

Ingrediënten voor Kaasstengels

150 gram magere kwark,
75 gram glutenvrij meel,
flinke scheut olijfolie,
halve theelepel bakpoeder (bv. wijnsteenbakpoeder),
snufje zout,
geraspte kaas,
sesamzaad

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 3 (2 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Kaasstengels

Klop de kwark los met de olijfolie. Zeef het meel samen met de bakpoeder en voeg dit samen met de zout aan de kwark toe. Blijf intussen goed roeren met een vork of garde.

Bedek een bakplaat met bakpapier en trek met een vork van het deeg lange strepen van ongeveer 1 cm.breed op het bakpapier.

Bestrooi de stengels met geraspte kaas en/of sesamzaad.

Bak de stengels 10-15 minuten in het midden van oven op 200 graden tot ze bruin zijn.

Breek ze in stukken als ze zijn afgekoeld. Lekker bij glutenvrije (tomaten-) soep of salade.

Variatietip: meng een eetlepel gedroogde italiaanse kruiden door het deeg.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.