Ingrediënten voor Kaasstengels
150 gram magere kwark,
75 gram glutenvrij meel,
flinke scheut olijfolie,
halve theelepel bakpoeder (bv. wijnsteenbakpoeder),
snufje zout,
geraspte kaas,
sesamzaad
Hoe maak je Kaasstengels
Klop de kwark los met de olijfolie. Zeef het meel samen met de bakpoeder en voeg dit samen met de zout aan de kwark toe. Blijf intussen goed roeren met een vork of garde.
Bedek een bakplaat met bakpapier en trek met een vork van het deeg lange strepen van ongeveer 1 cm.breed op het bakpapier.
Bestrooi de stengels met geraspte kaas en/of sesamzaad.
Bak de stengels 10-15 minuten in het midden van oven op 200 graden tot ze bruin zijn.
Breek ze in stukken als ze zijn afgekoeld. Lekker bij glutenvrije (tomaten-) soep of salade.
Variatietip: meng een eetlepel gedroogde italiaanse kruiden door het deeg.
Je tip of commentaar