Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Italiaans meringue-schuim

Ingrediënten voor Italiaans meringue-schuim

3 eiwitten
230 gram kristalsuiker
snufje zout
60 ml. water

suikerthermometer en kom met vast mixer is onmisbaar

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 6 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Rutger bakt

Hoe maak je Italiaans meringue-schuim

Doe 200 gram suiker en het water in een pannetje met dikke bodem. Verwarm op zacht vuur, niet roeren, alleen de pan zachtjes heen-en-weer schudden.
Doe intussen de mixer met de eiwitten, citroensap en het zout in de kom en zet de mixer aan als de suiker temperatuur 113 graden zet je de mixer aan. Als het schuimig wordt voeg je langzaam de 30 gram suiker aan de eiwitten toe.

Houd de suikerstroop in de gaten! Als de temperatuur 118 graden meet haal je de pan van het vuur.
Langzaam giet je met een dun straaltje de suikerstroop bij de eiwitten.
Je klop nu door tot je een prachtig wit dik schuim hebt en de meringue lauw is.
Nu is het schuim klaar om schuimpjes of taart van te maken.

Door de verhitting is de ei niet meer rauw.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar