Menu

Schuimpjes met walnoot en kaneel

Kaneelschuimpjes met walnoot (heerlijk glutenvrij recept)

Ingrediënten voor Schuimpjes met walnoot en kaneel

3 eiwitten
paar druppels citroensap
50 gram donkerbruine basterdsuiker
100 gram kristalsuiker
halve theelepel kaneel
100 gram walnoot, in stukjes
2 eetlepels nougatine met nootjes

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.3 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
27 jan 2020

Hoe maak je Schuimpjes met walnoot en kaneel

Doe de eiwitten in een mengkom met de citroensap en mix op hoge snelheid.
Meng de basterdsuiker, de kaneel en de kristalsuiker door elkaar.
Als de eiwitten schuimig worden beetje voor beetje het suikermengsel toevoegen.
Wit en schuimig kloppen tot je de mengkom op de kop kan houden zonder dat het mengsel eruit valt.
Schep snel de walnoot door het mengsel.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schep met twee eetlepels hoopjes op het bakpapier.
Bestrooi met de nougatine.

Bak de schuimkoekjes in de oven op 100 graden tot ze droog zijn. Dit duurt ongeveer twee uur.
Laat op een rooster afkoelen.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.