Ingrediënten voor Glutenvrije maizenakoekjes
250 gram glutenvrije maizena,
110 gram roomboter,
1 zakje vanillesuiker,
125 gram suiker,
Snufje zout,
1 theelepel bakpoeder,
1 ei,
3 eetlepels nougatine met nootjes
Hoe maak je Glutenvrije maizenakoekjes
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de roomboter romig en voeg de vanillesuiker en de suiker toe. Mix nogmaals door elkaar.
Zeef de maizena samen met de bakpoeder en het snufje zout. Voeg het ei toe en laat nog een paar minuten mixen.
Voeg, terwijl je mixt, lepel voor lepel de maizena toe. Meng tot een samenhangend deeg.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Druk de koekjes plat met natte vingers en bestrooi ze met de nougatine.
Bak de koekjes in de oven gaar, 13-15 minuten, de koekjes blijven bleek van kleur.
Je tip of commentaar