Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije maizenakoekjes

Heerlijke glutenvrije maizenakoekjes

Ingrediënten voor Glutenvrije maizenakoekjes

250 gram glutenvrije maizena
110 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 gram suiker
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 ei
3 eetlepels nougatine met nootjes

Waardering: 
Gemiddeld: : 4 (5 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
26 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrije maizenakoekjes

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de roomboter romig en voeg de vanillesuiker en de suiker toe. Roer goed door elkaar.
Zeef de maizena samen met de bakpoeder. Voeg het ei toe en laat nog een paar minuten mixen.
Voeg lepel voor lepel de maizena toe. Meng tot een samenhangend deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Druk de koekjes plas met de vingers en bestrooi met de nougatine.

Bak de koekjes in de oven gaar, 13-15 minuten, de koekjes blijven bleek van kleur.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.