Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije maizenakoekjes

Foto van glutenvrije maizena koekjes
Foto deegballetjes van maizena koekjes
Foto van deeg glutenvrije maizena koekjes op de bakplaat

Ingrediënten voor Glutenvrije maizenakoekjes

250 gram glutenvrije maizena
110 gram roomboter
1 zakje vanillesuiker
125 gram suiker
snufje zout
1 theelepel bakpoeder
1 ei
3 eetlepels nougatine met nootjes

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4.4 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Glutenvrije maizenakoekjes

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de roomboter romig en voeg de vanillesuiker en de suiker toe. Roer goed door elkaar.
Zeef de maizena samen met de bakpoeder. Voeg het ei toe en laat nog een paar minuten mixen.
Voeg lepel voor lepel de maizena toe. Meng tot een samenhangend deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Druk de koekjes plas met de vingers en bestrooi met de nougatine.

Bak de koekjes in de oven gaar, 13-15 minuten, de koekjes blijven bleek van kleur.

Je tip of commentaar