Menu

Glutenvrije maizenakoekjes

Maizena koekjes, glutenvrij!

Ingrediënten voor Glutenvrije maizenakoekjes

250 gram glutenvrije maizena,
110 gram roomboter,
1 zakje vanillesuiker,
125 gram suiker,
Snufje zout,
1 theelepel bakpoeder,
1 ei,
3 eetlepels nougatine met nootjes

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.4 (8 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
20
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
19 jul 2020

Hoe maak je Glutenvrije maizenakoekjes

Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Klop de roomboter romig en voeg de vanillesuiker en de suiker toe. Mix nogmaals door elkaar.
Zeef de maizena samen met de bakpoeder en het snufje zout. Voeg het ei toe en laat nog een paar minuten mixen.
Voeg, terwijl je mixt, lepel voor lepel de maizena toe. Meng tot een samenhangend deeg.

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Bedek een bakplaat met bakpapier, vorm balletjes van het deeg ter grootte van een walnoot. Druk de koekjes plat met natte vingers en bestrooi ze met de nougatine.

Bak de koekjes in de oven gaar, 13-15 minuten, de koekjes blijven bleek van kleur.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.