Ingrediënten voor Glutenvrije appeltaart met amandelmeel
125 g boter,
75 g suiker,
1 zakje vanillesuiker,
3 eieren,
100 g amandelmeel (of gemaalde amandelen),
75 g maizena,
50 g glutenvrije paneermeel (bijv. van Natine),
1 theelepel bakpoeder,
1 eetlepel rum,
5 kleine appels, geschild en uitgeboord,
50 g rozijnen,
50 g amandelschaafsel
Boek uit 1987, Appeltaarten LIBRO
Hoe maak je Glutenvrije appeltaart met amandelmeel
Klop de boter met de 75 g suiker en de vanillesuiker in een kom lichtgeel en schuimig. Voeg de eieren toe en blijf kloppen tot een schuimig geheel is ontstaan. Mix het amandelmeel, de maizena, het GV paneermeel, het bakpoeder en de rum door het boter-ei mengsel.
Schenk het deeg in een beboterde springvorm diameter ca 25 cm). Druk de uitgeboorde appels in het deeg. Bestrooi het geheel met de rozijnen en het amandelschaafsel.
Bak de taart ca 1 uur onderin een voorverwarmde oven (175 graden) tot hij gaar en lichtbruin is.
Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart afkoelen.
Je tip of commentaar