Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije appeltaart met amandelmeel

Ingrediënten voor Glutenvrije appeltaart met amandelmeel

125 g boter
75 g suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
100 g amandelmeel (of gemaalde amandelen)
75 g maizena
50 g glutenvrije paneermeel (bijv. van Natine)
1 theelepel bakpoeder
1 eetlepel rum
5 kleine appels, geschild en uitgeboord
50 g rozijnen
50 g amandelschaafsel

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Daphne
Bron: 

Boek uit 1987, Appeltaarten LIBRO

Hoe maak je Glutenvrije appeltaart met amandelmeel

Klop de boter met de 75 g suiker en de vanillesuiker in een kom lichtgeel en schuimig. Voeg de eieren toe en blijf kloppen tot een schuimig geheel is ontstaan. Mix het amandelmeel, de maizena, het GV paneermeel, het bakpoeder en de rum door het boter-ei mengsel.

Schenk het deeg in een beboterde springvorm diameter ca 25 cm). Druk de uitgeboorde appels in het deeg. Bestrooi het geheel met de rozijnen en het amandelschaafsel.

Bak de taart ca 1 uur onderin een voorverwarmde oven (175 graden) tot hij gaar en lichtbruin is.
Verwijder de rand van de springvorm en laat de taart afkoelen

Je tip of commentaar