Ingrediënten voor Omgekeerde appeltaart met amandelen
60 + 150 gram boter, op kamertemperatuur
60 + 150 gram witte basterdsuiker
4 friszure appels, geschil en in parten
3 eieren
5 gram bakpoeder
snufje zout
150 gram amandelmeel (kan je ook zelf malen in de keukenmachine)
50 gram amandelen, geblancheerd, maar kan ook met schilletje
Yvette van Boven
Hoe maak je Omgekeerde appeltaart met amandelen
Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel 60 gram suiker en 60 gram boter in de dichte taartvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede. Zet het in de oven en laat het 10 minuten smelten. Draai de ovenschaal daarna rond met ovenwanten tot de karamel de schaal helemaal bedekt. Verdeel de appelparten over de bodem met de bolle kant naar onder. Verdeel de hele amandelen ertussen. Wentel de appel een beetje in de karamel. Laat 30 minuten garen in de oven.
Maak intussen het beslag. Klop de boter en de suiker luchtig met een mixer. Voeg een voor een de eieren toe. Meng bakpoeder en zout met amandelmeel. Spatel dat door het deeg. Giet het beslag over de hete appels in de vorm en bak nog ongeveer 25 minuten.
Haal uit de oven en snijd meteen de randjes los. Keer de taart direct om op een groot bord. Laat ietsje afkoelen voor u hem aansnijdt, maar eet het warm. Eventueel met slagroom.
Je tip of commentaar