Ingrediënten voor Witte wintersoep
40 gram boter,
1 grote gesnipperde ui,
wit van 1 prei in ringen,
150 gram aardappel (geschild en in blokjes),
150 gram knolselderij (geschild en in blokjes),
150 gram pastinaak (geschild en in blokjes),
150 gram bloemkool (in kleine roosjes),
1,5 liter kippen- of groentenbouillon,
200 ml. slagroom of melk,
1 eetlepel tijm,
2 laurierblaadjes,
zout,
peper,
1 eetlepel karwijzaden, even poffen in hete koekenpan
Libelle
Hoe maak je Witte wintersoep
Smelt de boter in een grote pan, met zware bodem en fruit de uien tot ze glazig zijn. Ongeveer 5 minuten. Voeg alle groenten toe en bak ze al omscheppend 10 minuten mee, niet bruin laten worden. Giet de bouillon erbij, voeg de tijm en laurier toe en laat de soep zeker 20 minuten sudderen tot alle groenten zacht zijn. Verwijder de laurier en voeg de room toe.
Maak de soep glad met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout. Dien op in grote kommen en betrooi met de karwijzaad.
Reacties
Zeer lekker. Ik denk dat je het tevens vis of kip ook kan maken samen m brood (frans)
Je tip of commentaar