Menu

Glutenvrije paasbrioche

Ingrediënten voor Glutenvrije paasbrioche

275 gram witte broodmix,
3 eetlepels witte basterdsuiker,
half theelepeltje zout,
65 ml melk,
7 gram droge gist,
85 gram roomboter, kamertemperatuur,
3 eieren (middelgroot), kamertemperatuur,
cakevorm,
2 eetlepels abrikozenjam,
amandelsnippers

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (1 stem)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
admin_glutenvrij
Laatste wijziging: 
13 apr 2021

Hoe maak je Glutenvrije paasbrioche

Warm de melk tot het lauwwarm is, roer er een eetlepel suiker en de gist door. Roer tot de gist is opgelost, druk klontjes fijn. Laat ongeveer 10 minuten staan.

Doe de broodmix in een kom en meng er 2 eetlepels suiker en het zout doorheen. Klop met de mixer de boter zacht en romig wit van kleur. Giet de melk bij het meel en schep de boter erdoor. Kneed met deeghaken tot het geheel goed gemengd is. Kneed één voor één de losgeklopte eieren erdoor tot een soepel deeg. Vet een stukje plastic folie in met boter en leg in een kom, doe het deeg erin en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen bij een temperatuur van 30 graden.

Roer het deeg goed door en schep het in de cakevorm, strijk het deeg plat. Leg het folie er weer op en laat in de oven nogmaals 45 minuten rijzen. Verwijder de folie en zet de oven hoger tot 175 graden. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Stort het brood op een rooster en bestrijk gelijk met de jam. Strooi daarna de geroosterde amandelsnippers erover (even roosteren in een droge koekenpan)

Misschien vind je dit ook lekker: 

Reacties

Door Brigitta op ma, 12/04/2021 - 20:54

Hoe hoog moet de oven als het brood in de oven moet rijzen? Dat staat er niet bij.

Door Lynn op di, 13/04/2021 - 08:52

De oven moet op een lage stand (30 of 35 graden) staan.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.