Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Basisrecept Italiaans meringue-schuim

Italiaans meringue-schuim
Italiaans meringue-schuim

Ingrediënten voor Basisrecept Italiaans meringue-schuim

3 eiwitten,
230 gram kristalsuiker,
snufje zout,
60 ml. water,

suikerthermometer en kom met vast mixer is onmisbaar

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Rutger bakt

Laatste wijziging: 
16 dec 2019

Hoe maak je Basisrecept Italiaans meringue-schuim

Doe 200 gram suiker en het water in een pannetje met dikke bodem. Verwarm op zacht vuur, niet roeren, alleen de pan zachtjes heen-en-weer schudden.
Doe intussen de eiwitten, citroensap en het zout in de kom. Zet de mixer aan als de suiker de temperatuur van 113 graden heeft bereikt. Als het schuimig wordt voeg je langzaam de 30 gram suiker aan de eiwitten toe.

Houd de suikerstroop in de gaten! Als de temperatuur 118 graden meet haal je de pan van het vuur.
Langzaam giet je met een dun straaltje de suikerstroop bij de eiwitten.

Je klopt nu door tot je een prachtig wit dik schuim hebt en de meringue lauw is.

Nu is het schuim klaar om schuimpjes of taart van te maken.

Door de verhitting is het ei niet meer rauw.

Gerelateerde recepten: 

Reacties

Door Marja op zo, 15/12/2019 - 22:46
Heel onduidelijk beschreven dit voor meringue
Door Carin op ma, 16/12/2019 - 09:23
Bedankt voor de tip Marja. We hebben wat interpunctie toegevoegd.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.