Menu

Pesto genovese

Foto van Pesto genovese

Ingredi├źnten voor Pesto genovese

2 eetlepels pijnboompitjes,
25 gram parmezaanse kaas,
1 teentje knoflook,
30 gram basilicumblaadjes,
6 eetlepels olijfolie extra vierge (plus wat extra voor het bewaren)

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.9 (4 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Pesto genovese

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat helemaal afkoelen.

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, de kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg nu pas de basilicum en de olie toe en maal nog kort tot alles fijn is Breng op smaak met peper en zout.

Als je de pesto wil bewaren doe je de pesto in een schoon wekpotje en doe er een laagje olie op. Afgesloten blijft de pesto 2 maanden goed. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Lekker door de glutenvrije pasta of op glutenvrij stokbrood

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.