Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Pesto genovese

Ingrediënten voor Pesto genovese

2 eetlepels pijnboompitjes
25 gram parmezaanse kaas
1 teentje knoflook
30 gram basilicumblaadjes
6 eetlepels olijfolie extra vierge (plus wat extra voor het bewaren)

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Pesto genovese

Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat helemaal afkoelen.

Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, de kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg nu pas de basilicum en de olie toe en maal nog kort tot alles fijn is Breng op smaak met peper en zout.

Als je de pesto wil bewaren doe je de pesto in een schoon wekpotje en doe er een laagje olie op. Afgesloten blijft de pesto 2 maandne goed. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.

Lekker door de glutenvrije pasta of op glutenvrij stokbrood

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar