Ingrediënten voor Pesto genovese
2 eetlepels pijnboompitjes,
25 gram parmezaanse kaas,
1 teentje knoflook,
30 gram basilicumblaadjes,
6 eetlepels olijfolie extra vierge (plus wat extra voor het bewaren)
Wat vind je ervan?:
Aantal personen:
5
Aantal stuks:
Gang:
Keuken:
Bereidingstijd:
Bereidingsmethode:
Moeilijkheidsgraad:
Bron:
Allerhande
Geplaatst op:
09 aug 2011
Laatste wijziging:
29 jun 2020
Hoe maak je Pesto genovese
Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laat helemaal afkoelen.
Rasp de kaas. Maal de pijnboompitten, de kaas en knoflook in de keukenmachine fijn. Voeg nu pas de basilicum en de olie toe en maal nog kort tot alles fijn is Breng op smaak met peper en zout.
Als je de pesto wil bewaren doe je de pesto in een schoon wekpotje en doe er een laagje olie op. Afgesloten blijft de pesto 2 maanden goed. Na opening is de pesto 1 week houdbaar.
Lekker door de glutenvrije pasta of op glutenvrij stokbrood
Misschien vind je dit ook lekker:
Veelgestelde vragen:
Je tip of commentaar