Ingrediënten voor Rundvlees in zwarte boontjessaus
450 gram mals rundvlees (biefstuk, entrecote) in reepjes
2-3 eetlepels olie
2 eetlepels gefermenteerde zwarte bonen, grof gesneden (toko)
3 teentjes knoflook, fijn gesneden
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
1-3 rode chilipepers, zaadjes verwijderd in ringetjes gesneden
1 rode paprika in reepjes
0,5 deciliter kippenbouillon (glutenvrij)
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of medium dry sherry
2 eetlepels glutenvrije sojasaus
Voor de marinade:
1 eetlepel glutenvrije sojasaus
2 theelepels sesamolie
1 theelepel zout
1 eetlepel Shaoxing rijstwijn of medium dry sherry
2 theelepels maizena
Hoe maak je Rundvlees in zwarte boontjessaus
Meng de ingredienten voor de marinade en roer de reepjes vlees erdoor. Laat dit ongeveer 15 minuten marineren.
Bak het vlees met de marinade 2 minuten in de hete olie. Schep het vlees uit de pan en laat het in een zeef uitlekken.
Schep de overgebleven olie op 1 eetlepel na uit de pan.
Verhit de olie opnieuw en bak hierin de zwarte bonen, knoflook en gemberwortel een halve minuut.
Voeg de chilipepers en de paprika toe en bak nog een halve minuut.
Roer de bouillon, rijstwijn, sojasaus en sesamolie erdoor en sudder alles, afgedekt nog 1 minuut.
Voeg vlees en lente-ui toe en schep het mengsel goed om.
Lekker met gekookte witte rijst.
Je tip of commentaar