Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Paassoufflé

Glutenvrije paassoufflé met kaasvulling

Ingrediënten voor Paassoufflé

4 eieren op kamertemperatuur
50 gram boter + 10 gram om in te vetten
50 gram glutenvrij wit meel + beetje extra om te bestuiven
300 gram melk
120 geraspte kaas
25 gram fijngesneden bieslook
mespuntje zout

4 a 5 soufflé-bakjes

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.6 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Hoe maak je Paassoufflé

Smelt 10 gram boter, vet de bakjes hiermee in en bestuif ze met meel.

Smelt 50 gram boter in een steelpan met dikke bodem, voeg al roerend 50 gram bloem toe en bak 2 minuten (roux). Voeg al roerend de meld toe in scheuten (bechamelsaus), roer goed door en laat 5 minuten zachtjes koken, blijven roeren.

Neem de pan van het vuur. Splits de eieren en doe het eiwit in een vetvrije kom. Roer de eidooiers één voor één door de saus. Roer de kaas en de bieslook door de saus en roer tot de kaas gesmolten is. Schep de saus over in een ruime kom.

Klop de eiwitten stijf met het zout. Spatel een derde van het eiwit-mengsel door de saus en spatel daarna voorzichtig de rest erdoor.

Verdeel het soufflé-mengsel over de bakjes en strijk zo nodig glad. Maak de randen van de bakjes schoon als je hebt geknoeid.

Bak in het midden van de oven in een voorverwarmde oven op 190 graden in 20 a 25 minuten goudbruin en gaar.

Doe in de tussentijd de oven niet open. Laat als ze klaar zijn voorzichtig de warme lucht uit de oven ontsnappen. Serveer meteen.

Je tip of commentaar