Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije Paasstol

Ingrediënten voor Glutenvrije Paasstol

375 gram wit meel (glutenvrij)
175 gram blanke rozijnen
150 ml. melk
11 gram gist
50 gram witte basterdsuiker
1 sinaasappel
2 eieren op kamertemperatuur
100 gram boter gesmolten
300 gram amandelspijs
95 gram garneeramandelen (grof gehakt)
100 gram sukade
poedersuiker
1 theelepel zout

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 3 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
admin_glutenvrij

Hoe maak je Glutenvrije Paasstol

Wel de rozijnen 15 minuten in warm water. Maak de melk in een steelpan lauwwarm. Zeef 350 gram meel boven een kom en voeg de gist, suiker en 1 theelepel zout toe. Rasp er 1 eetlepel van de sinaasappelschil boven. Breek in het midden van de bloem 1 ei, voeg de melk en 2/3 van de boter toe. Roer alles met een houten lepel tot een plakkerig deeg.

Bestuif het werkblad met een handje meel en kneed hierop het deel ca.10 minuten goed door elkaar tot het soepel is en niet meer aan je handen plakt. Voeg zo nodig nog wat meel toe. Doe het deeg terug in de kom, dek af met een warme vochtige theedoek. Zet de kom op een warme plaats en laa het deeg 30 minuten rijzen.

Meng de amandelspijs met het ander ei in een kom en prak dit met een vork door elkaar. Bekleed de bakplaat met bakpapier. Schep de amandelen rozijnen en sukade door elkaar. Bestuif het werkblad met bloem en kneed het rozijnenmengsel door het deeg.

Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ca. 20x30 cm. Vorm de amandelspijs tot een rol en plaats deze, in de lengte, in het midden van het deeg. Vouw het deeg er overheen. Leg de paasstol op de bakplaat.

Verwarm de oven voor tot 200 graden Bestrijk de stol met de resterende boter die je opnieuw laat smelten. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak het brood in circa 30 minuten goudbruin en gaar. Zet de oven uit en laat nog 5 minuten staan. Haal het brood uit de oven en laat op het rooster afkoelen. Bestuif met een dikke laag poedersuiker.

Je tip of commentaar