Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije paasbrioche

Ingrediënten voor Glutenvrije paasbrioche

275 gram witte broodmix
3 eetlepels witte basterdsuiker
half theelepeltje zout
65 ml melk
7 gram droge gist
85 gram roomboter, kamertemperatuur
3 eieren (middelgroot), kamertemperatuur
cakevorm
2 eetlepels abrikozenjam
amandelsnippers

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
admin_glutenvrij

Hoe maak je Glutenvrije paasbrioche

Warm de melk tot het lauwwarm is, roer er een eetlepel suiker en de gist door. Roer tot de gist is opgelost, druk klontjes fijn. Laat ongeveer 10 minuten staan.

Doe de broodmix in een kom en meng er 2 eetlepels suiker en het zout doorheen. Klop met de mixer de boter zacht en romig wit van kleur. Giet de melk bij het meel en schep de boter erdoor. Kneed met deeghaken tot het geheel goed gemengd is. Kneed één voor één de losgeklopte eieren erdoor tot een soepel deeg. Vet een stukje plastic folie in met boter en leg in een kom, doe het deeg erin en laat het deeg ongeveer 30 minuten rijzen.

Roer het deeg goed door en schep het in de cakevorm, strijk het deeg plat. Leg het folie er weer op en laat in de oven nogmaals 45 minuten rijzen. Verwijder de folie en zet de oven hoger tot 175 graden. Bak het brood in ongeveer 40 minuten gaar en bruin. Stort het brood op een rooster en bestrijk gelijk met de jam. Strooi daarna de geroosterde amandelsnippers erover (even roosteren in een droge koekenpan)

Je tip of commentaar