Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije Worteltjestaart (carrot cake)

Makkelijke glutenvrije worteltjestaart

Ingrediënten voor Glutenvrije Worteltjestaart (carrot cake)

Voor de cake
150 gram pecannoten,
170 gram glutenvrij bloem,
7 gram bakpoeder,
2 eieren,
Snuf zout,
200 gram suiker,
120 ml slaolie,
250 gram wortelen,
1 theelepel vanille extract,
1 theelepel kaneel,
1/4 theelepel nootmuskaat

Voor de vulling
100 gram boter,
150 gram philadelphia,
100 gram poedersuiker,
1 theelepel vanille,
Rasp van 1 sinaasappel

Waardering: 
Gemiddeld: : 5 (6 stemmen)
Aantal personen: 
10
Aantal stuks: 
10
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
10 feb 2020

Hoe maak je Glutenvrije Worteltjestaart (carrot cake)

Vet de springvorm goed in.
Rooster de pecannoten 7 minuten in de oven op 180 graden.
Meng intussen de bakpoeder, bloem, kaneel, nootmuskaat en zout door elkaar.
Doe de eieren en suiker in een andere kom, mix dit 1 minuut.
Voeg dan de olie toe en mix nogmaals tot de olie is opgenomen.
Roer dan de noten, geraspte wortels en vanille door het beslag.
Als laatste mogen ook de droge ingrediënten toegevoegd worden.
Bak de cake in de oven op 180 graden in ongeveer 40 minuten gaar.
Controleer met een prikker of de cake gaar is.

Maak intussen de crème.
Klop de boter luchtig en romig.
Mix dan ook de sinaasappelrasp, roomkaas en vanille erdoor.
Als laatste mix je de poedersuiker erdoor.
Wanneer de taart goed is afgekoeld snijd je hem doormidden.
Vul de taart met de roomkaas crème en garneer met toefjes op de bovenkant.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.