Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije tomatensaus voor de pizza

Foto glutenvrije tomatensaus voor de pizza

Ingrediënten voor Glutenvrije tomatensaus voor de pizza

Gemakkelijk
pakje tomatenpuree in blokjes

of Iets meer werk
6 grote tomaten

2 teentjes knoflook
peper en zout naar smaak
2 of 3 eetlepels Italiaanse kruiden gedroogd (rozemarijn, basilicum, salie)

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
admin_glutenvrij

Hoe maak je Glutenvrije tomatensaus voor de pizza

Doe de tomatenpuree (of snijd de verse tomaten in blokjes) in een pan.
Laat op een laag vuur pruttelen en indikken.
Verse tomaten hebben iets langer nodig om in te dikken.
Af en toe roeren.

Voeg in de laatste 10 a 15 minuten de Italiaanse kruiden en knoflook toe.
Eventueel wat vers gesneden basilicum toevoegen.

Bij verse tomaten eventueel saus met een staafmixer fijn maken.

Laat het afkoelen, voor de beste smaak maak je een paar uur voor gebruik de saus klaar.
Ontstaat er vocht op de saus dan schep ik dat er even af zodat je een zo droog mogelijk saus op de pizza kunt doen.

Je tip of commentaar