Ingrediënten voor Glutenvrije scones
450 gram glutenvrij meel,
1 theelepel xanthaangom,
1 theelepel baksoda,
1 theelepel bakpoeder,
kwart theelepl zout,
100 gram koude roomboter in kleine blokjes,
85 gram suiker,
285 ml. karnemelk,
2 theelepels vanille-extract,
melk of ei voor bestrijken
Glutenvrij tijdschrift
Hoe maak je Glutenvrije scones
Meng het meel, de zout, xanthaangom, baksoda en de bakpoeder. Doe de blokjes boter erdoor en wrijf de boter erdoor met je vingers, voeg de suiker erdoor en wrijf deze er kort doorheen.
Verwarm de karnemelk met de vanille even kort in de magnetron of in een steelpan. Pak een grote beslagkom, doe een deel van het meelmengsel erin en giet er een scheut warme karnemelk bij. Herhaal dit tot alle meel en karnemelk erdoor zit. Meng dit door elkaar met een mes of een deegkrabber. Meng niet te lang.
Strooi meel op het aanrecht en leg het deeg erop, kneed nog een paar keer door met de handen. Druk het deeg voorzichtig tot een plak van 4 cm. dik. Steek er vormpjes uit van 6 cm. met een sconevormpje. Vorm het de rest van het deeg opnieuw een plak en steek weer vormpjes uit tot al het deeg op is. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de scones erop. Bestrijk de scones twee keer met een beetje melk of geklutst ei.
Bak de scones in het midden van de oven op 220 graden in 10-12 minuten goudbruin.
Lekker met jam of lemoncurd met clotted cream of slagroom die niet helemaal stijf geslagen is.
Je tip of commentaar