Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije kipshoarma of shoarma met varkensvlees

Broodje glutenvrije kipshoarma
Kruiden voor glutenvrije shoarma

Ingrediënten voor Glutenvrije kipshoarma of shoarma met varkensvlees

De shoarmakruiden meng je natuurlijk zelf

2 theelepels komijn
1 theelepels paprikapoeder
1 theelepels peper
1 theelepels korianderzaad
1 theelepels knoflookpoeder
1/2 theelepels koenjit (ook wel Kurkuma of geelwortel)
1/2 theelepels chilipoeder
1/2 theelepels kaneel
2 theelepels selderijzout

Voor de shoarma
500 g kipfilet, varkensfilet (of kalkoenfilet)
1 eetl. olijfolie
1 grote ui
1 groene paprika

Erbij
Ijsbergsla
glutenvrije pitabroodjes (te koop in de meeste supermarkten of online)
zelfgemaakte glutenvrije knoflooksaus

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (4 stemmen)
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Volkskrant

Hoe maak je Glutenvrije kipshoarma of shoarma met varkensvlees

Meng alle kruiden in een kom.
Eventueel kun je de kruiden met een vijzel verfijnen.
Ook kun je meer kruiden mengen en bewaren in een afgesloten potje voor de volgende keer.

Snij de ijsbergsla in reepjes.
Snij de ui in halve ringen en de paprika in reepjes.
Snijd het vlees in reepjes.

Gebruik (als je meer shoarmakruiden hebt gemaakt om te bewaren voor de volgende keer) 2 eetlepels kruiden en vermeng dit met het vlees samen met een eetlepel olijfolie.

Verhit de olie in de pan en bak de ui en paprika enkele minuten tot dit wat zachter wordt.
Voeg het vlees toe en bak dit in enkele minuten op hoog vuur gaar.

Vul een glutenvrij pitabroodje met het shoarmavlees, ijsbergsla en knoflooksaus!

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar