Menu

Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

Glutenvrije kibbeling

Ingrediënten voor Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

1 kilo kabeljauw of koolvis,
200 milliliter melk,
125 gram glutenvrije witmeel,
1 ei,
Beetje peper en zout naar smaak,

Voor de zelfgemaakte viskruiden:
1 theelepel uienpoeder,
1 theelepel zwarte peper (versgemalen),
1 theelepel knoflookpoeder,
1 theelepel paprikapoeder,
½ theelepel cayennepeper,
½ theelepel gemberpoeder,
½ theelepel zeezout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.9 (11 stemmen)
Aantal personen: 
5
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
05 sep 2020

Hoe maak je Glutenvrije kibbeling, precies als bij de visboer!

Voor 5 personen kibbeling gebruik ik een kilo kabeljauw. Je kunt ook witvis gebruiken.

Snij de kibbeling in stukken van ongeveer vier centimeter. Bij mijn visboer koop ik kant en klaar gesneden stukken kabeljauw. Het voordeel hiervan is dat deze al schoongemaakt en je dus de graat er niet meer uit hoeft te halen. Meng de melk, het glutenvrije meel, ei, peper en zout tot een glad mengel.

Haal de kabeljauw door het kibbelingbeslag en laat een beetje uitlekken. Bak de stukken in de frituurpan op een temperatuur van 180 graden. Pas op dat je niet teveel vis tegelijk in de frituur doet, anders plakken ze aan elkaar vast. Maak je gebruik van een frituurpan met een mandje, dan is het opletten dat de kibbeling niet aan het mandje vastplakt.
Als dit toch gebeurt moet je de vis gelijk even losmaken met een vork.

Meng voor de viskruiden alle kruiden door elkaar. Zelf strooien wij de zelfgemaakte viskruiden na het bakken over de kibbeling. Je kunt de kruiden ook al door het beslag mengen.

Lekker met een frisse salade en patatjes of aardappelkroketjes.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.