Menu

Glutenvrije Cheesecake met Blauwe bes

Foto van glutenvrijel cheesecake met blauwe bessen

Ingrediënten voor Glutenvrije Cheesecake met Blauwe bes

Voor de taart
Glutenvrije zanddeeg taartbodem,
600 gram roomkaas,
180 gram fijne kristalsuiker,
4 eieren,
125 gram zure room,
2 tl vanille-extract,
20 glutenvrij wit meel,
200 gram blauwe bessen

Voor de kruimeltopping
20 gram ongezouten roomboter,
25 gram lichtbruine basterdsuiker,
30 gram glutenvrij wit meel,
25 gram glutenvrije havermout,
Snufje zout

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.9 (8 stemmen)
Aantal personen: 
12
Aantal stuks: 
1
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Laurasbakery

Laatste wijziging: 
26 feb 2020

Hoe maak je Glutenvrije Cheesecake met Blauwe bes

Maak de glutenvrije taartbodem volgens dit recept.

Voor de vulling klop je eerst de suiker en roomkaas romig.
Voeg dan één voor één de eieren toe totdat ze zijn opgenomen in het beslag.
Roer dan ook de zure room en het vanille-extract erdoor.
Als laatste voeg je 20 gram bloem toe.
Klopt de vulling tot een glad geheel.
Bedek dan de blauwe bessen met de rest van het bloem. Spatel de bessen vervolgens door het beslag.
Giet de vulling over de taartbodem.
Doe alle ingrediënten voor de kruimel-topping in een kom.
Roer de ingrediënten door elkaar en wrijf met je vingers tot er een kruimel mengsel ontstaat.
Verdeel de kruimels over de cheesecake.

Bak de cheesecake 60 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden.
Na een uur mag de oven uit, laat de cheesecake afkoelen in de oven, met de ovendeur op een kier.
Eenmaal op kamertemperatuur kan de cheesecake de koelkast in, hij moet zeker 4 uur opstijven.

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.