Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije plaatpizza

Foto van een glutenvrije Italiaanse plaatpizza
Foto van een glutenvrije Italiaanse plaatpizza
Foto van een glutenvrije Italiaanse plaatpizza

Ingrediënten voor Glutenvrije plaatpizza

200 gram magere kwark
flinke scheut olijfolie
100 gram glutenvrij meel
1 theelepel bakpoeder (bv. wijnsteenpoeder)
snufje zout
1 ei
100 gram rauwe ham
100 gram zwarte olijven
bakje ricotta kaas
2 rode uien
peper

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5 (3 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn

Hoe maak je Glutenvrije plaatpizza

Klop de kwark los met de olie en 1 ei, voeg al roerend de bakpoeder, zout en het meel toe. Het mengsel blijft vrij dun.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe het mengsel met een lepel op het bakpapier en smeer het helemaal uit tot een dunne laag over de hele bakplaat.
Beleg de pizza met uienringen, olijven, stukjes rauwe ham en kleine beetjes ricotta (naar smaak), peper erover.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden, als de randjes mooi bruin zijn is de pizza klaar.
Haal uit de oven en verdeel in rechthoekige stukken, kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Je kunt het als hoofdgerecht eten met een salade, bijgerecht of als lekker hapje bij de borrel.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar