Menu

Glutenvrije plaatpizza

Ingrediënten voor Glutenvrije plaatpizza

200 gram magere kwark,
flinke scheut olijfolie,
100 gram glutenvrij meel,
1 theelepel bakpoeder (bv. wijnsteenpoeder),
snufje zout,
1 ei,
100 gram rauwe ham,
100 gram zwarte olijven,
bakje ricotta kaas,
2 rode uien,
peper

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.2 (9 stemmen)
Aantal personen: 
4
Aantal stuks: 
8
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Laatste wijziging: 
06 dec 2020

Hoe maak je Glutenvrije plaatpizza

Klop de kwark los met de olie en 1 ei, voeg al roerend de bakpoeder, zout en het meel toe. Het mengsel blijft vrij dun.
Bedek een bakplaat met bakpapier.
Doe het mengsel met een lepel op het bakpapier en smeer het helemaal uit tot een dunne laag over de hele bakplaat.
Beleg de pizza met uienringen, olijven, stukjes rauwe ham en kleine beetjes ricotta (naar smaak), peper erover.

Bak ongeveer 20 minuten in de oven op 200 graden, als de randjes mooi bruin zijn is de pizza klaar.
Haal uit de oven en verdeel in rechthoekige stukken, kan zowel warm als koud worden geserveerd.

Je kunt het als hoofdgerecht eten met een salade, bijgerecht of als lekker hapje bij de borrel.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.