Menu

Glutenvrij worteltaart met sinaasappel

Glutenvrije luchtige worteltjestaart

Ingrediënten voor Glutenvrij worteltaart met sinaasappel

Voor de taart
250 gram glutenvrij wit meel,
150 gram walnoten, fijngehakt,
100 gram roomboter,
200 ml milde olijfolie,
250 gram witte basterdsuiker,
4 eieren,
300 gram gemalen wortel,
Rasp van 1½ sinaasappel,
1 eetlepel bakpoeder,
2 eetlepels koekkruiden,

Voor de icing
250 gram roomkaas,
100 ml slagroom,
50 gram witte basterdsuiker,
Rasp van ½ sinaasappel

Wat vind je ervan?: 
Gemiddeld: : 4.7 (12 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
05 sep 2020

Hoe maak je Glutenvrij worteltaart met sinaasappel

Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Smelt de boter in een steelpan. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en suiker tot een romig mengsel. Splits de eieren en klop ook de eidooiers door het mengsel. Schep nu ook meel, bakpoeder, wortel, koekkruiden, stukjes walnoot en rasp van 1 sinaasappel door het beslag. Klop in een andere kom de eiwitten stijf en spatel ook dit door het beslag.

Vet de springvorm in en bestuif de vorm met meel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glad. Bak de taart op 150 graden gedurende 45 minuten, verhoog dan de temperatuur tot 175 graden en bak de taart in 30 minuten goudbruin gaar. Dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen de roomkaas, de rest van de suiker, rasp van een halve sinaasappel en de slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer de taart met de laatste sinaasappelrasp.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.