Menu

Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur

Glutenvrije worteltaart met roomkaasglazuur

Ingrediënten voor Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur

150 gram walnoten, fijngehakt,
100 gram roomboter,
200 ml. milde olijfolie,
300 gram basterdsuiker,
4 eieren,
300 gram wortel, in juliënnereepjes,
250 gram glutenvrij wit meel,
1 eetlepel bakpoeder,
2 eetlepels koekkruiden,
250 gram roomkaas,
100 ml. slagroom

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.4 (3 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Allerhande

Laatste wijziging: 
30 mrt 2020

Hoe maak je Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur

Rooster de walnoot in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en 5/6 van de suiker tot een romig mengsel.

Splits de eieren en klop de eidooiers erdoor en schep de wortel, het meel, het bakpoeder, de koekkruiden en de geroosterde walnoten erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spalel ook door het beslag.

Vet de springvorm in en bestuif met meel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glab. Bak de taart op 150 graden gedurende 45 minuten, verhoog dan de temperatuur tot 175 graden en bak de taart in 30 minuten gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).

Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen de roomkaas, de rest van de suiker en de slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten.

Misschien vind je dit ook lekker: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.