Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur
Ingrediënten voor Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur
150 gram walnoten, fijngehakt
100 gram roomboter
200 ml. milde olijfolie
300 gram basterdsuiker
4 eieren
300 gram wortel, in juliënnereepjes
250 gram glutenvrij wit meel
1 eetlepel bakpoeder
2 eetlepels koekkruiden
250 gram roomkaas
100 ml. slagroom
Allerhande
Hoe maak je Glutenvrij worteltaart met roomkaasglazuur
Rooster de walnoot in een droge koekenpan goudbruin. Smelt de boter in een pan. Klop in een kom de gesmolten boter, olie en 5/6 van de suiker tot een romig mengsel.
Splits de eieren en klop de eidooiers erdoor en schep de wortel, het meel, het bakpoeder, de koekkruiden en de geroosterde walnoten erdoor. Klop in een kom de eiwitten stijf en spalel ook door het beslag.
Vet de springvorm in en bestuif met meel. Doe het beslag in de vorm en strijk de bovenkant glab. Bak de taart op 150 graden gedurende 45 minuten, verhoog dan de temperatuur tot 175 graden en bak de taart in 30 minuten gaar en lichtbruin (dek de taart af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt).
Haal de taart uit de oven en laat afkoelen. Klop intussen de roomkaas, de rest van de suiker en de slagroom goed door elkaar tot een romig mengsel. Neem de taart uit de oven en laat afkoelen. Bestrijk de afgekoelde taart dik met het roomkaasmengsel. Garneer met de rest van de walnoten.
Je tip of commentaar