Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Thaise kipsalade

Ingrediënten voor Thaise kipsalade

1 1/2 liter glutenvrije kippenbouillon
500 gram kipgehakt
4 eetlepels vissaus
5 cm.gemberwortel in dunne reepjes
1 rode chilipeper, zaadjes verwijderd in reepjes
1 theelepel poedersuiker
2 eetlepels limoensap
2-3 eetlepels muntblaadjes
4-5 eetlepels kleine basilicumblaadjes
3-4 eetlepels korianderblaadjes
2 snack-komkommers in dunne plakjes
1 kropsla, in stukjes
2-3 eetlepels zoute pinda's, grof gehakt
1-2 limoenen in partjes

Waardering: 
Nog geen rating
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
01 apr 2019

Hoe maak je Thaise kipsalade

Verwarm de bouillon in een wok of grote koekenpan op middelhoog vuur, voeg het gehakt toe samen met de vissaus en de gember. Verwarm het mengsel op hoog vuur circa 5 minuten. Breek met een lepel het gehakt in stukjes en roerbak tot het vocht is verdampt en het gehakt mooi bruin wordt. Voeg de chilipeper en de suiker toe en roerbak nog 2-3 minuten. Doe het mengsel in een kom en voeg limoensap en het grootste deel van de kruiden toe. Meng alles voorzichtig en breng eventueel op smaak met wat extra limoensap, vissaus en zout. Verdeel de komkommer en de sla over 4 borden en schep hierop het gehaktmengsel. Garneer met pinda's, de rest van de kruiden en partjes limoen.

Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.