Ingrediënten voor Amandeltaart met roomkaascreme
225 gram amandelmeel (zo fijn mogelijk gemalen)
2 theelepels bakpoeder, gezeefd
mespunt gemalen vanille
4 eieren gesplitst
75 gram fijne rietsuiker
geraspte schil van 1 sinaasappel en 1 citroen
5 eetlepels sinaasappelsap
150 gram boter (op kamertemperatuur)
300 gram roomkaas (bv.monchou)
125 gram poedersuiker, gezeefd
gekonfijte sinaasappel
bakvorm 20 cm. doorsnee, ingevet
Smaakmakend
Hoe maak je Amandeltaart met roomkaascreme
Meng de amandelmeel met het bakpoeder en de gemalen vanille.
Klop de eidooiers met de suiker tot het mengsel als een breed lint van de kloppers loopt. Meng de geraspte schil, 2 eetlepels sinaasappelsap en het amandelmengsel erdoor.
Klop de eiwitten stijf en spatel deel voor deel luchtig door het amandelmengsel. Schep het beslag in de taartvorm, strijk glad en bak de taart in de oven op 175 graden in 45 minuten gaar.
Laat de taart op een rooster afkoelen.
Klop voor de vulling de boter met de roomkaas en de poedersuiker tot een dikke crème. Snijd de taart in twee lagen. Bedruppel de snijvlakken met de 3 eetlepels sinaasappelsap en strijk een derde van het roomkaasmengsel tussen de lagen. Besrijk de taart romdom en bovenop met het mengsel en strijk glad. Gaarneer met de gekonfijte sinaasappel en eventueel met chocolade.
Ook lekker met vers fruit.
Je tip of commentaar