Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Rauwe witlof-stoofpot met rode appel en spek

Ingrediënten voor Rauwe witlof-stoofpot met rode appel en spek

1,5 kilo aardappelen, geschild en in gelijke stukken gesneden
50 gram boter,
200 gram gerookte spek,
4 karbonaadjes,
zout,
peper,
snuf nootmuskaat,
125 milliliter hete melk,
8 stronken witlof, in dunne reepjes
2 Elstar appels of Pink lady, in luciferreepjes
1 eetlepel mosterd

Waardering: 
Nog geen rating
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
09 dec 2019

Hoe maak je Rauwe witlof-stoofpot met rode appel en spek

Kook de aardappelen in 20 minuten gaar in gezouten water. Verhit de helft van de boter in een wok of hapjespan. Bak de spekblokjes rondom bruin aan. Schep ze eruit en dep met keukenpapier. Bestrooi de karbonaadjes met zout zout en peper en bak ze in het spekvet gaar. Keer halverwege.

Giet de aardappelen af en laat ze uitdampen. Voeg de rest van de boter toe en stamp ze fijn. Breng op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Schenk de hete melk erbij en roer tot een smeuïge puree.

Schep de witlof, spek en de appel door de puree. Schep de karbonaadjes uit de pan en houd even warm. Blus de jus af met 100 ml. water en voeg de mosterd toe. Roer tot een gladde jus.

Misschien vind je dit ook lekker: 
Veelgestelde vragen: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.