Menu

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Glutenvrije ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Ingrediënten voor Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

500 gram zoete aardappel, geschild en in blokjes,
500 gram rundergehakt,
4 uien in ringen,
1 winterwortel in stukjes,
1 gele courgettes (in stukjes),
1 groene courgettes (in stukjes),
1 runderbouillonblokje,
1 eetlepel koekkruiden,
2 eetlepels appelstroop,
150 gram geraspte kaas,
klontje roomboter

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.2 (9 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
03 feb 2020

Hoe maak je Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Bak de gehakt met de ui en de wortel rul in de pan, laat een paar minuten zachtjes fruiten. Voeg het bouillonblokje, de kruiden en de appelstroop toe.
Roer goed door en laat zachtjes stoven tot de wortel beetgaar is, voeg dan de courgette toe. Laat nog een paar minuten bakken.

Breng intussen de zoete aardappel aan de kook in ruim water. Laat 5 minuten doorkoken en giet af als de aardappel gaar is.
Stamp goed fijn en roer het klontje boter erdoor.

Doe het vlees-groentemengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bestrooi met geraspte kaas.
Bak nog 15 à 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gegratineerd is.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.