Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt
Zoete aardappel voor een lekkere ovenschotel met gehakt
Vlees en groentemengsel voor de ovenschotel

Ingrediënten voor Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

500 gram zoete aardappel, geschild en ik blokjes
500 gram rundergehakt
4 uien in ringen
1 winterwortel in stukjes
2 courgettes, 1 gele en 1 groene, in stukjes
1 runderbouillonblokje
1 eetlepel koekkruiden
2 eetlepels appelstroop
150 gram geraspte kaas
klontje roomboter

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 4 (2 stemmen)
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin

Hoe maak je Ovenschotel met zoete aardappel en gehakt

Bak de gehakt met de ui en de wortel rul in de pan, laat een paar minuten zachtjes fruiten. Voeg het bouillonblokje, de kruiden en de appelstroop toe.
Roer goed door en laat zachtjes stoven tot de wortel beetgaar is, voeg dan de courgette toe. Laat nog een paar minuten bakken.

Breng intussen de zoete aardappel aan de kook in ruim water. Laat 5 minuten doorkoken en giet af als de aardappel gaar is.
Stamp goed fijn en roer het klontje boter erdoor.

Doe het vlees-groentemengsel in een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erover en strijk glad. Bestrooi met geraspte kaas.
Bak nog 15 a 20 minuten in de oven tot de kaas mooi gegratineerd is.

Je tip of commentaar