Menu

Ovenschotel met sperziebonen, zoete aardappel en gehakt

Glutenvrije ovenschotel met zoete aardappel, sperziebonen en gehakt

Ingredi├źnten voor Ovenschotel met sperziebonen, zoete aardappel en gehakt

500 gram sperziebonen
500 gram rundergehakt
1 flinke ui in ringen gesneden
1 blik tomaten in blokjes
1 bouillonblokje
500 gram zoete aardappel
peper
zout
1 eetlepel paprikapoeder
150 gram geraspte kaas

Waardering: 
Gemiddeld: : 3.9 (9 stemmen)
Aantal personen: 
Aantal stuks: 
Soort: 
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Laatste wijziging: 
29 jan 2020

Hoe maak je Ovenschotel met sperziebonen, zoete aardappel en gehakt

Maak de sperziebonen schoon en kook ze gaar in een beetje water. Giet af.
Bak de gehakt samen met de ui in een koekenpan. Voeg de bouillon, peper, zout, paprikapoeder en de tomaten toe.
Laat nog even sudderen. Voeg de sperziebonen toe en doe dit mengsel in een ovenschaal.

Schil intussen de zoete aardappel en snijd ze in blokje van ongeveer 2 cm.
Doe de aardappel over het gehakt/bonenmengsel en bestrooi met de geraspte kaas.

Bak ongeveer 3 kwartier in de oven op 200 graden tot de aardappel gaar is en er een mooi korstje is ontstaan.

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.