Menu

Glutenvrije recepten om zelf te bakken en te koken
Glutenvrije Recepten

Mugcake met blauwe bes

Glutenvrije mug cake met blauwe bes

Ingrediënten voor Mugcake met blauwe bes

2 eetlepels boter
1 ei
1 eetlepel melk
2 theelepels vanillesuiker of vanille-extract
2,5 eetlepels suiker
4 eetlepels wit glutenvrij bloem
1 theelepel bakpoeder
Halve citroen
Snufje zout
Een handvol blauwe bessen

Waardering: 
Gemiddeld: : 4.4 (5 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Lynn
Bron: 

Libelle

Laatste wijziging: 
24 feb 2020

Hoe maak je Mugcake met blauwe bes

Smelt de boter in een mok in de magnetron.
Laat de boter grotendeels afkoelen en voeg het geklopte ei toe. Roer dit goed.
Voeg de melk, vanillesuiker en suiker toe. Roer weer goed.
Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe.
Voeg het witte meel, de bakpoeder en het zout toe. Klop het geheel goed zodat er geen klontjes achterblijven.
Meng als laatste de blauwe bessen door he beslag.

Zet de mok in voor ongeveer 2,5 minuten in de magnetron.
Houdt de cake in de gaten, de baktijd kan per magnetron verschillen!
De cake moet stevig maar niet droog worden.

Gerelateerde recepten: 

Je tip of commentaar

CAPTCHA
Deze vraag is om te beoordelen of u een spammer bent of een echte bezoeker.