Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije ovenloze appelaart (no-bake!)

Ingrediënten voor Glutenvrije ovenloze appelaart (no-bake!)

Bodem
- 200 gr paranoten
- 150 gr Medjoul dadels
- 20 gr gesmolten kokosolie
- 5 el gebroken lijnzaad
- 1½ el ahornsiroop

Vulling
- 4 grote, zoetzure appels (geen goudreinetten)
- 1 peer
- 120 gr gewelde ongezwavelde abrikozen
- 3 tl citroensap
- 1 tl vanille-extract

Topping
- 150 ml volle Griekse yoghurt
- handje amandelschaafsel
- snufje kaneel

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 2.5 (1 stem)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
www.sgesl.com

Hoe maak je Glutenvrije ovenloze appelaart (no-bake!)

1. Hak alle ingrediënten van de bodem in een hakmolen tot een plakkerige massa. Verdeel over de bodem van een springvorm (22 of 24 cm), druk goed aan en zet in
de koelkast.

2. Schil twee appels en verwijder de klokhuizen. Blend in de hakmolen samen met de abrikozen, het vanille-extract en het citroensap tot een gladde massa.

3. Schil de overige appels en de peer, verwijder de klokhuizen en snijd stukjes. Meng dit met de puree en verdeel dit over de bodem.Spatel mooi glad en laat ten minste 3 uur opstijven in de koelkast.

4. Top af met Griekse yoghurt en decoreer met amandelschaafsel en kaneel.

VARIANT:
Vervang de peer door 1 of 2 handjes rozijnen en voeg een halve theelepel kaneel toe aan de vulling. Vervang de Griekse yoghurt door ongezoete
abrikozenjam voor een zuivelvrije versie.

Je tip of commentaar