Menu

Glutenvrije recepten site met blog
Glutenvrije Recepten

Glutenvrije kip pastei

Glutenvrije kip pastei

Ingrediënten voor Glutenvrije kip pastei

DEEG
450 g glutenvrij wit meel (ik gebruik glutafin)
2 theelepels zout
200 ml.melk
100 gram boter en wat om in te vetten
1 losgeklopt ei
100 ml.water

VULLING
2 eetlepels olijfolie
1 kg.kippendijenvlees, grof gehakt
1 ui, fijngehakt
3 bosuitjes, in stukjes
1 teen knoflook, geperst
300 gram doperwten (diepvries)
200 gram champignons, in plakjes
1 prei, fijn gesneden
3 eetlepels glutenvrij meel
60 ml.water
125 ml. kippenbouillon
125 ml.melk

Waardering: 
Je stem: Geen Gemiddeld: : 5.5 (2 stemmen)
Keuken: 
Bereidingstijd: 
Bereidingsmethode: 
Moeilijkheidsgraad: 
Auteur: 
Carin
Bron: 

Libelle

Hoe maak je Glutenvrije kip pastei

DEEG:
Meng het meel met het zout, doe de melk en de boter en het water in een pan met dikke bodem. Laat langzaam warm worden, verhit tot de boter is gesmolten. Doe het meel erbij en roer dit tot een stevige bal.
Laat even afkoelen, neem uit de pan en kneed tot een bal met koele handen. Laat afkoelen in de koelkast en kneed opnieuw.
Rol het deel plat en bekleed een ingevette ovenschaal met het deeg.

VULLING:
Bak de kip in een braadpan bruin in de olie, haal de kip uit de pan met een schuimspaan. Bak nu de ui en bosui 5 minuten zacht, voeg de knoflook toe en bak nog even door. Voeg de andere groenten toe en bak dit samen nog enkele minuten. Voeg de kip toe en bestrooi met het meel. Blus af met de melk en de bouillon. Blijf goed roeren. Breng op smaak met peper en zout. Laat op zacht vuur nog even inkoken.
Laat de vulling een klein beetje afkoelen en doe het daarna in de met deeg beklede ovenschaal. Rol nog een stuk deeg uit en bedek de vulling met deeg. Druk aan de zijkanten vast met het geklutste ei en bestrijk de bovenkant ook met ei. Prik een paar gaatjes in het deeg.

Bak de pastei in de oven op 200 graden gedurende 45 minuten. Lekker met een salade.

Gerelateerd recept: 

Je tip of commentaar